Platform Welzijn Nieuwe Stijl Sitemap Contact Volg mij op twitter Volg mij op LinkedIn

Wat eten we vandaag?

11-10-2018

Wat eten we op 11 oktober?

Ook als je laat uit je werk komt, geen tijd of zin hebt om boodschappen te doen, wil je toch wat lekkers op tafel zetten. Lijkt onmogelijk! Welnee! Zoek, klik en vind op www. Herkenbaar?

Dat iedere burger uniek is en behoefte heeft aan relevante informatie afgestemd op zijn of haar behoeften, weet ook de Zorg & Welzijn sector. Maar wat doen we ermee? Gebruiken we onze informatie voldoende om deze af te stemmen op onze klanten/burgers om hun klantreis te leren kennen? De klant wil elke dag genieten, zelf keuzes maken, zelf zijn/haar leefomgeving inrichten, zelf zijn/haar eigen menu van het leven samen stellen, ook als het even tegen zit. Net als wij. Faciliteren we de klant voldoende in keuze vrijheid, transparantie en een betere prijs?

Een beetje van… Platform Welzijn Nieuwe Stijl …. Koken zonder poespas!

Een beetje van jezelf en een beetje van Maggi… Een bekende ‘slogan’ uit de reclame wereld. Iedere klant kan een potentieel reclamemaker zijn. De beste marketing voor jouw dienst of organisatie komt nu en in de toekomst van jouw ambassadeurs; je klanten die jouw organisatie of dienst aanbevelen. Luistert de Zorg & Welzijn sector ‘SAMEN’ zonder ‘poespas’ naar de markt en haar kritische klanten en hun wensen en eisen over service en dienstverlening? Een nieuwe mentaliteit voor de Zorg & Welzijn sector brengt nieuwe tijden voor klanten en burgers. Pas dan ontstaat er iets nieuws, want de burger wil en gaat op zoek naar en heeft een sterkte behoefte aan een nieuwe ’Transitie Soep’!

Een beetje van… WON Soepgerechten …. Linke soep?
Stichting Welzijn Ouderkerk en Nederlek (WON) vertelt hoe het koken van een soepje eigenlijk best veel weg heeft van welzijnswerk.
Soep staat voor samen, met een twist, persoonlijk, verrassend, compleet, volgens eigen recept (methodisch) en resultaatgericht. In het welzijnswerk gaat het er vergelijkbaar aan toe. Eerst op zoek naar een passend recept...hebben we honger?...of hebben we alleen maar trek in iets lekkers?...is het gezond en dus verantwoord?...koken we met maatwerk? Welke ingrediënten hebben we al in huis? Alles in de pan! Met veel zorg, toewijding en creativiteit gekookt. Eet je mee?

Een beetje van… Sociaal Werk Nederland …. Transformatie soep?
Sociaal Werk Nederland is de brancheorganisatie voor sociaal werk in Nederland. Sociaal Werk Nederland draagt de noodzaak van een daadwerkelijke transformatie in het sociaal domein krachtig uit. Echte veranderingen, inclusieve samenleving met nieuwe oplossingen en een sterke sociale infrastructuur. Kwaliteit van leven waarbij niet alleen gekeken wordt naar de fysieke gezondheid van de mens, maar naar de mens als geheel. Sociaal maakt gezond! Een sociaal netwerk, werk betaald of onbetaald, als mens iets betekenen voor anderen in de maatschappij, gezien worden en contacten hebben. Dat draagt bij aan gezondheid. Niet repareren, maar transformeren is hun motto.

Een beetje van… Stralende Projecten …. Veerkrachtige soep?
Dorine Folkertsma, voorheen o.a. werkzaam als directeur bij Welzin Amersfoort, vertelt over de kracht en mogelijkheden van een leefbare samenleving met meer sociaal rendement, vanuit het Veerkrachtmodel. Dorine heeft dit model ontwikkeld waarbij je meer zicht krijgt en focus hebt op de mogelijkheden van o.a. het welzijnswerk. Waarbij de toegevoegde waarde en het onderscheidend vermogen van welzijn concreet vertaald wordt naar een product- en diensten portfolio, digitaal ondersteunt. Zorgorganisaties kunnen hier ook hun voordeel mee doen. Dorine heeft in Amersfoort intra & extramuraal bij elkaar gebracht en wil dat we met een brede blik kijken naar mogelijke oplossingen. Hoe veerkrachtig zijn jullie en met welk rendement, voor een veerkrachtige burger met eigen regie in een vitale wijk? Kortom; hoeveel sociaal rendement initiëren we?

Een beetje van… ons, Welzijn & Zorg …. Transitie Soep?
We zijn onderdeel van de oplossing en tegelijkertijd zijn we ook het probleem van de transitie. Kunnen en durven we onze unieke ingrediënten SAMEN te voegen aan de ‘transitie soep’. Met als resultaat een lekkere smaakvolle voedzame ‘transitie soep’ waar de burger lang van blijft eten, omdat alle ingrediënten op maat in zijn ‘transitie soep’ zitten. Laten we vandaag starten met een structurele verandering waarbij we laten zien dat we nog lang SAMEN ‘houdbaar’ zijn in het sociaal domein. We kunnen samen slimmer zijn. Door samen te zoeken naar beter, worden we vanzelf slimmer. Fijn voor ons zelf, nog beter voor de burgers. Daar worden we allemaal beter van!

Een beetje van… jullie …. Soep Carrousel!
Met elkaar aan de slag en in gesprek tijdens het Platform Welzijn Nieuwe Stijl om het sociaal domein nog meer te helpen samen redzaam te zijn. Met als doel een ‘zelfstandige burger met eigen regie’ in een vitale wijk. De verse ingrediënten om ‘Soep Carrousel’ te maken worden op de dag zelf aangereikt.