Platform Welzijn Nieuwe Stijl Sitemap Contact Volg mij op twitter Volg mij op LinkedIn

Techniek zoekt thuis

02-04-2019

Techniek zoekt thuis

Techniek zoekt thuis

Senioren van de toekomst behoren tot een nieuwe generatie. Ze zijn gemiddeld mondiger en actiever. Ook hechten ze meer aan zelfbeschikking.
Mailen, beeldbellen, surfen, tabletclubjes; het is simpel en vergroot je wereld. Zo lang mogelijk zelfstandig prettig thuis blijven wonen. Het is iets wat steeds meer mensen willen. Gelukkig is het ook steeds vaker mogelijk in hun eigen huis en omgeving oud worden. Oplossingen met slimme technologie zijn daarbij onmisbaar. Zijn we er klaar voor? Want ... inspelen op de fysieke en digitale wereld maakt hét verschil!

'Techniek zoekt Thuis' was het onderwerp op het Platform Welzijn Nieuwe Stijl van 21 maart 2019. Een goed gevuld programma waarin de deelnemers kennis konden maken met verschillende digitale innovatie producten die deels vanuit Teams van de Buurt uitgerolgd kunnen worden en vanuit de Talentenkoffer. 

Sprekers die participeerden in het programma waren;

Brabantse proeftuin | De Wever Corrie Aarts

Zij nam ons vanuit de Brabantse Proeftuin mee op reis met de Technokoffer. Vanuit de overtuiging dat mensen die leven met dementie gebaat zijn bij zorgtechnologie. Maar ook wetende dat onbekend ook onbemind maakt en dat er ook bij professionals koudwatervrees is. De Technokoffer kan een onderdeel zijn van Teams van de Buurt, meer informatie bij Pro-Feel.

Games for Health en &Happy | Jurriaan van Rijswijk

Trots zijn we op een prachtige nieuwe samenwerking met onze nieuwe partner Games for Health Europe en &Happy. Organisaties die als doel om gametechnologie te ontwikkelen die gezondheid en gezondheidszorg verbeteren. Jurriaan van Rijswijk vertelde over het doel van de games die varieert van preventie en therapie tot revalidatie. Het essentiële onderdeel is altijd plezier! Wens in Beeld, Talent in Beeld, zijn apps ontwikkeld door  &Happy en Pro-Feel. En zijn met Match-it en de Vrijwilligers Tevredenheid Onderzoek app onderdeel van de Talentenkoffer van Po-Feel en de Vrijwilligersoplossing van AdSysCo.