Platform Welzijn Nieuwe Stijl Sitemap Contact Volg mij op twitter Volg mij op LinkedIn

Platform Welzijn Nieuwe Stijl Eigenaarschap

15-06-2017

Platform Welzijn Nieuwe Stijl Eigenaarschap

Eigenaarschap

Is het lastig om je eigen professionele referentie even te laten voor wat die is en oprechte aandacht en begrip te tonen? Werkelijk te horen naar die persoon en te luisteren wat hij/zij werkleijk wil en kan, al dan niet met het eigen netwerk en omgeving?

Burger co-piloot

Mensen eigenaar te laten zijn en met eigen kracht initiatieven laten ondernemen, samen met hun netwerk om zelf zaken op te lossen. Eigenaarschap, de burger als copiloot aan het stuur, eigenaar van de beslissing, in de hoofdrol, met handvatten zo nodig maar zelf in regie.

Nieuwe werken

Als je nieuw wilt werken moet je ook nieuw organiseren. De grote vraag is, of zorg & welzijn organisaties professionals hierin voldoende ondersteunen, om hen 'nieuw' te laten werken. Eigenaarschap en regie voor de professionals in hun werk? Of zijn er organisaties en managers die denken in het 'nieuwe werken' hetzelfde te doen als zij altijd al deden? Vasthouden, zelf doen en niet kunnen delegeren? En hoe gaan wij hier als professionals mee om? Pro-actief of zien wij lijddzaam toe?