Platform Welzijn Nieuwe Stijl Sitemap Contact Volg mij op twitter Volg mij op LinkedIn

Platform Welzijn Nieuwe Stijl 17 november 2015

08-10-2015

Platform Welzijn Nieuwe Stijl 17 november 2015

Platform Welzijn Nieuwe Stijl 17 november 2015

Het 4e Platform Welzijn Nieuwe Stijl is er alweer en de aanmeldingen stromen weer binnen.

Hierdoor bevestigen de deelnemers van het Platform Welzijn Nieuwe Stijl mijn visie. Door kennis en inzichten te delen, door samen te werken en in gesprek te gaan, ontwikkelen wij met elkaar unieke oplossingen, die leiden tot verandering waardoor nieuwe kansen ontstaan. Leuk voor onszelf en werkgever, maar nog beter voor onze klanten, de burgers. De opzet van het Platform Welzijn Nieuwe Stijl en de onderwerpen die daar aan de orde komen zijn dus actueel.

Burgers en Medewerkers in regie

Onderwerpen die aan de orde komen; Vraagstukken uit de participatiesamenleving zoals wijk & WMO, zelforganiserende teams, IT en Welzijn Nieuwe Stijl maar ook het inzetten van vrijwilligers en het ontlasten van mantelzorgers. Zelfredzaamheid versus eigen regie en welke toegevoegde waarde heb jij in je werk en in jouw organisatie en heeft dat toekomst, letterlijk een kanteling en een fundamentele andere manier van denken, kijken, durven maar bovenal anders doen.

Durven we dat?

Is een participatiesamenleving wel mogelijk, als organisaties nog steeds verticaal georganiseerd zijn? Is kanteling dan mogelijk?
Wordt er in de bovenste lagen van organisaties vooral veel gepraat over dit onderwerp 'kanteling' en is dit in de praktijk niet zichtbaar en het daadwerkelijk vertalen al helemaal niet zichtbaar?
Is er angst voor verandering? Dat  'van alles wat we kenden' is niet meer' en anders organiseren is 'onbekend dus onbemind'?
Wellicht zijn er handvatten nodig gebaseerd van de kanteling, 'Vertikaal naar Horizontaal organiseren, waarmee organisaties 'gedwongen' worden zich aan te passen in hun organisatiestructuur, denkwijze en werkwijze!

Kortom;

Kom meepraten op dinsdag 17 november a.s. op het platform,  hét Platform Welzijn Nieuwe Stijl, voor en door professionals werkzaam in de zorg & welzijn sectoren en bepaal zelf jouw actuele onderwerpen. Schrijf je in; www.platformwelzijnnieuwestijl.nl

en vul het aanmeldingsformulier in! Tot ziens op het 4e Platform Welzijn Nieuwe Stijl, Ellen Zomer